Mijn favorieten

Je woning verkopen

Zelf doen òf met van der Beek Makelaars?


Bij de verkoop van je woning komen veel zaken kijken, zoals

 • Hoe bepaal je de vraagprijs?

 • Vraag ik niet te veel of te weinig?
 • Welke risico’s loop ik?
 • Hoe verkoop ik mijn woning zo snel mogelijk?
 • Hoe stel ik een koopovereenkomst op?

Je kunt dit allemaal zelf uitzoeken en oppakken of krijg je liever advies en begeleiding van iemand die kennis en ervaring heeft op de woningmarkt? Iemand die je “ontzorgt”?
Met Jack als je makelaar kun je jezelf veel zorgen, tijd en moeite besparen. Hij zal een perfecte match tot stand brengen tussen jou en de koper van je huis.

Wat kan Van der Beek makelaars voor jou betekenen?
Als je besluit je woning te verkopen, dan kun je een vrijblijvend gesprek met Jack aanvragen. Je kunt het verkoopproces van begin tot einde door hem laten regelen òf kiezen voor bepaalde deeldiensten, zoals het zelf verzorgen van de bezichtigingen.
Het pakket aan activiteiten dat je afspreekt, bepaalt de hoogte van de beloning die Jack voor zijn inspanningen helder en overzichtelijk met je afspreekt.
Afgezien van opstartkosten, wordt de beloning achteraf in rekening gebracht.

Het verkoopproces
Als de afspraken over de omvang van de dienstverlening zijn gemaakt, kan het verkoopproces beginnen.

Stap 1  Vraagprijs bepalen
Voor je woning wil je een goede prijs vragen. Maar wat is een goede prijs?
Jack adviseert je bij het vaststellen van de vraagprijs en doet hiervoor grondig onderzoek.
 • Hij houdt rekening met het onderhoud, en de technische staat van de woning
 • Hij beoordeelt niet alleen de ligging en de omgeving, maar ook hoe je woning in de markt ligt. Hoe groot is de vraag naar jouw huis.
 • Hij onderzoekt voor welke prijzen soortgelijke woningen in de omgeving van jouw woning zijn verkocht.
 • Hij beoordeelt ook de energiezuinigheid van je woning en helpt je bij het aanvragen van het energielabel.
De uitkomst is een vraagprijs waarbij je het meest gebaat bent, namelijk een realistische en daarmee marktconforme vraagprijs.

Stap2  Publiciteitsplan opstellen
Hierbij gaat het niet alleen om een bord in je tuin. Nee, in overleg met jou wordt de verkoopstrategie bepaald. Deze zal gebaseerd zijn op de marktsituatie en het tijdsbestek waarbinnen je je woning wilt verkopen. Alle mogelijkheden zullen uitgebreid worden besproken, zoals een uitgebreide fotoreportage, funda.nl en social media.
Op basis van zijn kennis en ervaring zal Jack de juiste middelen inzetten die zijn afgestemd op je wensen en je budget.
Wanner je je woning te koop zet, wordt deze opgenomen in de NVM-database. Niet alleen al zijn zoekers , maar ook alle regionale NVM-makelaars zijn dan direct op de hoogte dat jouw woning te koop staat. Misschien hebben ook zij klanten wiens zoekprofiel overeenkomt met jouw woning!

Stap 3 Woning verkoopgereed maken
Jacks uitgangspunt is: ”Je krijgt geen tweede kans een potentiële koper een goede eerste indruk van je woning te geven”.
 • Zorg dat je woning er netjes en opgeruimd uitziet.
 • Ruim je huis op en investeer in een (kleine) onderhoudsbeurt.
 • Repareer kleine mankementen, zoals een lekkende kraan en een klemmende deur.
 • Werk indien nodig een en ander bij met een likje verf.
 • Maak je tuin netjes en zorg voor een net terras.
 • Zorg dat je woning er “fris en fruitig” bij staat.
 • Soms kan een interieurstyliste je een handje helpen.


Stap 4 Bezichtigingen
Jack coördineert en begeleidt de bezichtigingen en stemt met jou af wanneer de potentiële kopers komen kijken.
Je kunt er voor kiezen de bezichtigingen zelf te doen, maar Jack is een ervaren makelaar die als geen ander weet hoe je ook jouw huis aan een potentiële koper moet laten zien. Voor Jack is de bezichtiging een belangrijk contactmoment met de potentiële koper: hij leert de koper èn zijn woonwensen beter kennen. Na de bezichtiging neemt hij contact met je op om verslag uit te
brengen over de bezichtiging.

Stap 5  Onderhandelingen
Niet in iedereen schuilt een geboren verkoper. Daarom is het goed dit aan Jack over te laten. Hij weet van de hoed en de rand en staat je bij met advies. De controle over dit deel van het proces verlies je zeker niet, want uiteindelijk beslis jij voor welke prijs je je woning verkoopt.
Ook de datum van eigendomsoverdracht  en voorwaarden die de koper stelt zijn belangrijk  onderhandelingspunten. Voorbeelden daarvan zijn het niet rond krijgen van de financiering door de koper of de negatieve uitkomst van een bouwkundige keuring.

Stap 6  Ondertekening van de koopovereenkomst
Over het algemeen is je huis pas verkocht als de koopovereenkomst is getekend.
Alle mondeling gemaakte afspraken worden schriftelijk vastgelegd in een koopovereenkomst die Jack opstelt. Hij weet namelijk precies wat er tussen jou en koper is afgesproken. Hij stuurt jou en de koper(s) een concept en nodigt jou en de koper(s) uit op zijn kantoor om gezamenlijk de koopovereenkomst door te nemen, licht deze toe waarna die kan worden ondertekend.

Stap 7 Naar de notaris
Het koopproces is bijna afgerond. De notaris ontvangt de in stap 6 getekende koopovereenkomst en plant een afspraak in om op de overeengekomen datum de laatste stap in het verkoopproces uit te voeren, namelijk het ondertekenen van de akte van eigendomsoverdracht. De notaris is ook degenen die de het financiële gedeelte afrondt.

Gefeliciteerd. Je huis is verkocht en ….. zonder zorgen!
Natuurlijk blijft Jack voor je klaar staan mocht je vragen hebben of als je van zijn andere diensten gebruik wilt maken.
 
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring